El Consell de Ministres, en la seva reunió d’aquest matí de dimarts, ha autoritzat el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible a licitar per 32,2 milions d’euros (IVA no inclòs) les obres per a millorar la connexió entre les autovies A-2 i B-40 al seu pas pels municipis d’Abrera i Esparreguera, all Baix Llobregat.

El projecte contempla reforçar les condicions de circulació i la seguretat de la A-2 entorn d’aquests dos municipis, on es troben aquesta autovia i la B-40 (Quart Cinturó de l’Àrea Metropolitana de Barcelona). El global de l’actuació s’executarà des de l’enllaç 580 d’Esparreguera Centre fins prop del km 585 de la A-2.

Els treballs permetran condicionar i millorar la capacitat de l’enllaç d’Abrera i del tronc de la A-2 al seu pas per Esparreguera per a respondre a l’important augment del trànsit registrat en aquest enllaç després de la posada en servei del tram de la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, que connecta Terrassa amb l’autovia A-2.

Entre les principals actuacions que es desenvoluparan, destaquen:

1. Millora del trenat d’accés des de la B-40 a la A-2, en sentit Lleida.
2. Ampliació a dos carrils de l’accés des de la A-2 (sentit Barcelona) a la B-40, en sentit Terrassa.
3. Prolongació del carril d’accés des de la A-2 i millora del ramal d’entrada de l’enllaç d’Esparreguera Sud.
4. Ampliació de capacitat de la calçada de la A-2 sentit Lleida, entre els enllaços 581 Esparreguera Sud i 580 Esparreguera Centre.
5. Millora dels carrils de canvi de velocitat en l’enllaç 580 Esparreguera Centre.
6. Construcció de passarel·la per als vianants sobre l’A-2 en el terme municipal d’Esparreguera.
7. Definició d’un nou ramal de transferència entre la via de servei i el tronc de l’autovia A-2, entorn del km 583 de l’autovia.
8. Millora de la incorporació de la carretera C-55 a l’autovia A-2.

Totes aquestes actuacions van encaminades a millorar les condicions de fluïdesa i seguretat viària del trànsit en l’àrea metropolitana de Barcelona.

Font: Diari de Terrassa